Amazing vrste rovke: pogosti, drobne, velikanske in drugi

rovka je vrsta rovke. To se pogosto zamenjuje z miško, vendar je rovka rovka, za razliko od tega glodalca je ozek in podolgovat gobec. Ta žival ni zlonamerna, in celo pomaga oseba za izvajanje nadzora škodljivcev. Obstaja veliko različnih vrst živali, vključno s skupnim Roka se lahko pritegne. O tem in drugih skupnih vrst rovke jih zdaj učijo.

Videz

Znanstveniki so prešteli okoli 130 vrst rovke. Kombinira njihovo prisotnost z značilnim podaljšanim gobcem in dolgim ​​repom. velikost telesa odraslih lahko znaša 5 - 10 cm, rep - 3, 5 do 7, 5 cm, tehta take živali od 2, 5 do 15 gramov in največjo .. Njegovo telo je prekrito s temno barvo. Večina vrst, prejetih od narave fino plast rjavo-sive tsveta.Takzhe žival ima svetlo trebuh. Živalka je dobila ime zaradi vrhov zob, pobarvanih v rjavkasto rdeči barvi. Kot zorenje zob odtenek izbrisanih na vžigalnik, Roka in se lahko v tem času se imenuje bela zobmi rovka. Zobovje rovka :. 3/2 sekalci, podočniki 1/0, premolarjih 3/1, 3/3 koren

Tudi žival ima naravo majhne črne oči in se ne more pohvaliti z dobrim vidom. Močan vonj ali posebna eholokacija mu pomaga pri iskanju hrane. Glede na to, da so ti stari sesalci vonj mošusa, mnogi plenilci, da jih lovijo, ne želijo, da bi jedli, in spusti.

vrste glodalcev

Znano je več kot sto vrst glodalcev, ki spadajo v družino rovke. Da bi lahko, da jih loči, pogled na nekatere podrobnosti.

Splošno

To rovka je najbolj razširjena in na ozemlju naše države. Dolžina njenega telesa je 6 - 9 cm. Ima temno krzno, majhne oči in ušesa. Raje živijo v listnatih gozdovih, in kjer obstajajo različne vrste dreves.


aktivna dejavnost razvija ponoči. Pojej nekaj žuželke, ličinke, žabe, deževnike, semena. Sposobni ukrasti jajca metulj nuna in par sviloprejke. Če je lačen, ne smejati se in mučiti. Vsako leto ženski prinaša 3 čebelji zarod. Vsak zarod je največ 10 otrok. Življenjska doba običajnega tipa, ne presega 1, 5 let.

Ameriški Mali rovka (ZDA)

Mala rovka, ki velja za rojstni kraj Severne Amerike, je dobila ime iz imena Sorex hoyi ameriški zdravnik, naravoslovec Philip Hoy. Prav tako je res videti v ZDA in Kanadi, kjer se odloča za življenje gozdov z drevesi listavcev in iglavcev. Dolžina odrasle ne presega 5 cm. Tehta škrat miš ne več kot 2, 5 gramov.

krzna je obarvan rdeče-rjave ali sivo-rjave barve. V zimskem času, krzno ponavadi treba razjasniti.

Aktivno glodalce, tako da je cel dan in celo leto.

Hrani se črvi, žuželke in nevretenčarjev. Njegovi sovražniki v naravnih razmerah so kače, ptice in med domačimi živalmi - mačkami. Z razmnoževanjem se predstavniki vrst začnejo v prvih mesecih poletja. Nosečnost traja 18 dni. Med letom, ameriška Mali rovka je sposoben dati 1 smeti, ki je 3 -. 8 otroci

majhen

Tiny rovka nahaja v območju, ki se razteza od Skandinavije do Daljnega vzhoda, pa tudi na otoku Sahalin. Živi v Rusiji. V severnih predelih se živalka poravna do meje, ki povezuje gozdno tundro s tundro. Na straneh Rdeče knjige regije Murmansk. Drobni vijak ima dolžino telesa približno 5 cm. Teža odraslega ne presega 4 gramov. Ima precej široko glavo z značilnim proboscisom.

Ta vrsta glodalcev ima najkrajši rep, če jo primerjamo z drugimi predstavniki družine shrews. Volna je naslikana v rjavi ali temno rjavi barvi, mišji želodec je svetlo siv. Živi v gozdovih, kjer rastejo različna drevesa. Selitsja blizu močvirja, v tundri, stepah in polpusnicah. Jedi žuželke, njihove ličinke, pajke do 80-krat na dan! V letu, ki daje več legla, od katerih prihaja do 8 otrok.

Nizka

To je mogoče izpolniti tako miška je majhna, vendar z dolgim ​​repom na ozemlju Rusije in številnih evropskih državah. Raste na 6 cm, tehta ne več kot 5 gramov. Barva krzna je od rjave do rdeče, trebuh je precej lažji, probož je precej dolg. Živi na vlažnih krajih, gozdovih, vendar ne posebej v senci. Jedi žuželke, črve, pajke. Aktivna je celodnevno. Reja 3 poletne mesece. Prinaša več legla, v vsakem primeru je 4-12 mladičev.

Povprečje

Povprečni zrezek lahko pride na oko osebe na ozemlju od vzhodne Evrope do Mongolije, Koreje in Daljnega vzhoda. Povprečni rovka telo ima dolžino največ 7, 5 cm in maso okoli 7, 5 cm. Zgornji del telesa je obarvana v rjavo, lahko premakne v rdeči barvi. Jedi žuželke, ličinke, pajke, deževnike, hrošče. Pozimi je pomembno, da najde seme macesna. Povprečne rovka množi v toplem vremenu, v vsakem leglu se lahko pojavi 2 - 11 otrok

Giant je pokazala,

A velikan rovka samo v Primorsky ozemlje .. To je mogoče najti na straneh Rdeče knjige Rusije. Dolžina telesa tega največjega glodalca v družini doseže 7-10 cm, tehta tako majhno žival okoli 14 gramov.

Volna ima značilno sivo-rjavo barvo, gobec ima dolge brke. Ogromno orožje se hrani predvsem na deževnikih, ki predstavljajo 95% svoje prehrane. Prav tako hoče jesti majhne glodavce in tudi uživa kače, žabe in sadove pridelkov. Za eno leto prinaša 1 potomce. Ni podatkov o številu mladičkov. Miš je sposoben živeti do 1, 5 let.

Ravnozubaya

Taiga rovka ima trdne barve krzna in peti zgornji zob. Živi na območju tajge, na ozemlju od skandinavske do pacifiškega oceana in se nahaja v Belorusiji. Takšen glodalec je v rdeči knjigi Karelije in moskovske regije glede na grožnjo izumrtja. Odrašča do 9 cm, tehta ne več kot 6, 5 gramov. Enako za škroge krmijo žuželk in ličink, pozimi pa semena listnatih poljščin in smreke. Začne vzrejati konec pomladi, prinaša nekaj litrov za 2 do 10 otrok. Izraz življenje do 1, 5 let.

Ploskocherepnaya (rjava)

Barva plast odrasle variira od temno do svetlo na hrbtni strani in na straneh sivo-bel v trebuhu. Na ozemlju od Uralja do Tihog oceana. Živi v tajgi, tundri, gore. Dieta je podobna drugim vrstam - žuželkam, ličinkam, deževnikom. Reproducira v topli sezoni. Prinaša čas do 8 -. 10 malčke

Arctic (tundra)

Arctic rovka, tundra ima tudi velikost 48 telesa - 75 mm in ne tehta več kot 9 gramov. V severnih predelih območja so posamezniki z dvobarvno barvo, v južnih barvah pa se približuje monofoničnim. Habitat vrste tundre zajema severovzhodno Evropo, Azijo na jugu na Kitajsko in Mongolijo, Severno Ameriko, Rusijo do Chukotke. Lahko se popolnoma počuti v arktični tundri, gozdni tundri, ravnice, planinska taga, gozdne stepe in stepe. Hrani majhne nevretenčarje, zlasti hroščke. Občasno jedo deževnike. Poleti se psi. Letno daje do 4 litra za 5 do 11 otrok.

Distribucijo in razmnoževanje

Kot je prebarvati po vrsti, so rovke najdemo v številnih državah po svetu. Ravnozubye so najpogosteje našli na severovzhodu in zahodu regije. Več teh živali je mogoče videti na rekah. V iglastih gozdovih so predstavniki srednjih vrst.

Drobni rovke živijo le v severnih gozdovih naši državi, in majhne žive v gozdovih, nastajanju odlagališč odpadkov in tudi v vaseh.

rovka pogosta je pogost prebivalec mokrišč na bregovih rek in jezer .

rovka ustvariti krogelni zgibi vtičnico listje in rastlinskih stebel. Med letom imajo 2 - 3 potomce, v katerih se rodijo od 2 do 10 otrok. Aktivno začnejo pomnoževati poleti, nosečnost traja 18-28 dni. Pojdi na svet goli in slepi. Neodvisna mladi kasneje postal 3 -. 4 tedne

Prednosti in škoduje za

rovka korist, saj zaradi hitre presnove, lahko poje do 80-krat na dan in uniči veliko škodljivih žuželk. Poleti, brez hrane, živali ne morejo živeti dlje kot 11 ur. V enem dnevu lahko porabijo količino hrane, ki presega njihovo težo za 6 krat. rovka Dan odrasle poje vsaj 15 gramov žuželk.

Na žalost, škodijo preživetje lepe živali prevlada nad uporabo. S svojim dolgim ​​trupom glodalec izkoplje tla, zatiče korenovke, poškoduje koreninski sistem paradižnika in paprike. Eaten semena rastlin. Zato je boj proti njim na mestu pogosto pomemben za vrtnarje.